SE_BB_NyDesignHemsida_BAKEOFF9

Barebells produkter är underbara att äta precis som dem är. Vill du ta det ett steg längre? Testa att baka något av våra fantastiska Barebells Bake Off recept. Här fyller vi på med Barebellicious recept för den perfekt dekadenta desserten, godaste mellanmålet eller härligaste frukosten. Vårt team bakar allt ifrån proteinbröd till bakelser – självklart i sann Barebells-anda med proteinberikade produkter och utan tillsatt socker.

BAREBELLS HAZELNUTCREAMPIE

Vad sägs om Camilla Hamids chokladiga recept på Barebells Hazelnutcreampie? En perfekt kombination av hasselnötter och choklad!
Pajskal
5 dl mandelmjöl
6 msk agavesirap
1 ¾ dl kokosolja
Tryffel
Ingredienser (Barebells hazelnut cream-tryffel):
250 g mörk choklad (minst 70% kakaohalt)
1 burk Barebells hazelnut cream à 200g
Garnering
Barebells chocolate flavored protein crisps
Grovhackade hasselnötter
Pajskal
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Arbeta ihop ingredienserna till en deg och tryck ut den i en pajform med avtagbara kanter.
3. Grädda pajskalet i mitten av ugnen i 20-25 minuter, tills den fått en fin gyllenbrun färg.
4. Låt pajskalet svalna helt innan du fyller det.
 Tryffel
1. Grovhacka den mörka chokladen och lägg i en värmetålig skål tillsammans med Barebells hazelnut cream.
2. Värm i mikrovågsugn i 30-sekundersintervaller och rör mellan tills chokladen och hasselnötskrämen smält ihop till en jämn smet.
3. Fyll pajskalet med smeten och garnera med protein crisps och grovhackade hasselnötter.
4. Ställ pajen i kylskåpet och låt stelna i minst 2 h innan servering.

Camilla Hamid på instagram @mykitchenstories.se

BAREBELLS MOUSSE TRIFFLE

I detta recept bjuder Camilla Hamid på den här fantastiskt goda, hälsosamma och proteinrika mousse trifflen!
Mousse triffle
2 st Barebells protein bars salty peanut
100 g mörk choklad (minst 70% kakaohalt)
1 st Barebells protein pudding creamy vanilla
0,5 dl grovt hackade salta och torrostade jordnötter
ev. ytterligare färska bär eller frukt till garnering
Mousse triffle
1. Grovhacka 1 proteinbar och fördela den i botten på portionsglasen.
2. Hacka den mörka chokladen och smält i mikrovågsugn i 30 sekunders intervaller.
3. Blanda den smälta chokladen till en jämn smet med vaniljpuddingen. Blir den klumpig kan du köra den ytterligare några sekunder i micron.
4. Fördela smeten i portionsglasen och toppa med den andra proteinbaren som också hackas grovt samt grovhackade jordnötter.
5. Toppa med färska bär eller frukt om du vill och låt stå i kylskåpet i minst 30 minuter innan servering.

Camilla Hamid på instagram @mykitchenstories.se

Barebells blackbean cupcakes

Cupcakes
3 dl svarta bönor
1 dl Barebells Proteinpudding Double Chocolate
4 ägg
½ msk vanlijpulver
2 msk stevia strö
½ msk salt
6 msk kakao
1 msk bakpulver
1 dl honung
7 msk smör
½ dl kokosmjöl
½ dl mandelmjöl
Frosting
Barebells Hazelnut Cream
200 g cream cheese
Barebells Protein Crisps
Cupcakes
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Mixa svarta bönor, Barebells proteinpudding, 2 ägg, vanlijpulver, stevia, salt, kakao och bakpulver slätt.
3. Vispa honung och smör lite fluffigt i en skål, tillsätt de resterande äggen och vispa lite till. Häll i honungsvispet i mixern och mixa lite till.
4. Tillsätt kokosmjöl och mandelmjöl för att sedan mixa ihop smeten.
5. Fyll dina finaste cupcakesformar med lite mer är 2/3 och klicka sedan i en klick med Barebells Hazelnut Cream i varje innan de ska gräddas i ugnen ca 12–15 minuter. Förbered frostingen under tiden.
Frosting
1. Lägg 200 g cream cheese i en skål och tillsätt Barebells Hazelnut Cream efter smak.
2. Häll i en sprits och lägg i kylen till dess att cupcakesen gräddats och svalnat.
3. Dekorera med frosting och Barebells Protein Crisps.

Fudgekaka med kolasås

Fudgekaka
2 msk kokossocker
½ dl proteinpulver
2 msk kakao
1 krm vaniljpulver
½ dl majsmjöl
½ dl kokosmjöl
2 tsk bakpulver
2 ägg
1 dl Barebells Fudge Milkshake
Kolasås
1 dl grädde
25 g smör
3 msk kokossocker
salt
Kanderade kakaonibs
1 ½ msk kokossocker
½ msk honung
½ msk vatten
Raw kakaonibs
Fudgekaka
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda först de torra ingredienserna. Knäck sedan i äggen och vispa i milkshaken.
3. Häll i en liten springform ca 13 cm i diameter.
4. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna.
Kolasås
1. Blanda allt förutom salt i en kastrull, koka upp för att sedan sjuda på låg värme i ca 30–35 minuter.
2. Häll såsen över den kalla kakan.
Kanderade kakaonibs
1. Blanda allt förutom kakaonibsen i en stekpanna, rör till dess att sockret smält ordentligt.
2. Häll i kakaonibsen och rör om hela tiden. När det ser ut som det börjar bli som en seg kola häll då av de kanderade kakaonibsen på ett bakplåtspapper. Låt stelna.
3. Dekorera tårtan med kakaonibsen.

BAREBELLS FUDGE – HASSELNÖTTER & APELSIN

Sugen på fudge i sann Barebells-anda? Då är Martina Norlings recept på Fudge med apelsin och hasselnötter perfekt för dig. 
Fudge
12 st dadlar
100 g mörk sockerfri choklad
5 msk kokosolja
1 dl Barebells fudge milkshake
2 dl rostade hasselnötter
1,5 msk snabbkaffepulver
1 apelsin
Topping
100 g mörk sockerfri choklad
1-2 dl rostade hasselnötter
1 apelsin (zest från apelsinen)
Fudge
1. Rosta hasselnötterna i en stekpanna alternativt i ugnen tills de får en gyllene färg och låt svalna.
2. Lägg sedan nötterna i en kökshandduk och gnugga bort skalet.
3. Smält 100g av chokladen över ett vattenbad eller i micro.
4. Tillsätt sedan kokosolja, snabbkaffepulver, lite apelsinjuice samt apelsinzest i chokladen se till att smaka av så att det blir lagom av allt.
5. Mixa dadlarna tillsammans med hasselnötterna och milkshaken i en matberedare tills allt går ihop till en massa.
6. Vänd ner chokladen i matberedaren och mixa ihop allt. Tryck ut fudgdemassan i en passande form med bakplåtspapper i. Låt stelna i kyl eller frys.
Topping
1. Smält nu resterande choklad över ett vattenbad eller i micron.
2. Ta fram fudgen, bre ut ett rikligt lager av choklad över hela och toppa med ännu mer hasselnötter och lite apelsinzest.
3. Låt sedan fudgen stelna en stund i kylen innan du skär upp den i bitar!

Martina Norling på Instagram @skippasockret 

MJUK FUDGEKAKA

Baka Melissa Oskarssons oemotståndliga recept på mjuk fudge-kaka – 100% Barebellicious!
Fudgekaka
2 ägg
8 dadlar
½ dl kokosolja
2 dl Barebells milkshake fudge
1 dl mandelmjöl
½ dl kokosmjöl
½ dl kakao
2 tsk bakpulver
Glasyr
75 g smör
3 msk grädde
½ dl kakao
½ dl sukrin melis
2 msk kaffe
2 msk honung
Fudgekaka
1. Vispa äggen riktigt poröst.
2. Mixa dadlarna och smält kokosoljan tills det går samman.
3. Tillsätt milkshaken i äggblandningen och rör om till en jämn smet.
4. Ta ca 1 dl av milkshake/äggblandningen och mixa samman med det mixade dadlarna
5. Vänd sedan ner dadelsmeten i äggblandningen.
6. Tillsätt alla torra ingredienser och vispa till en jämn smet.
7. Häll smeten i en smord springform (20 cm)
8. Grädda i ugnen på 175 grader i ca 25 minuter.
9. Låt kakan svalna helt.
Glasyr
1. Smält smöret.
2. Tillsätt grädden och låt koka upp.
3. Tillsätt resterande ingredienser förutom protein crisps och vispa till en jämn glasyr.
4. Rör ned protein crispsen i glasyren.
5. Låt stå i kylen, ca 1 timme.
6. Häll sedan glasyren över den avsvalnade kakan – Låt stå ytterligare en timme i kylen.

Melissa Oskarsson på Instagram @halsobak 

BAREBELLS SEMLOR

Med Amanda Ekbergs Barebells-recept kan vi njuta av semlor året runt. Could it be heaven?
Mördegsbotten
400 g vetemjöl
50 g mandel mjöl
200 g smör
75 g florsocker
2 st ägg
10 g salt
Fudge mousse
500 g Barebells fudge milkshake
120 g äggula
20 g brunt farinsocker
30 g hela kaffebönor
2 st gelatinblad
500 g Philadelphia
Fudge
200 g brunt farinsocker
20 g smör
26 g glykossirap
160 g grädde 36%
160 g milkshake chocolate
Sponge
120 g äggula
180 g äggvita
10 g kakaopulver
20 g mjölkpulver
75 g vetemjöl
Montering
Salta Jordnötter
Choklad dekorationer
Mördegsbotten
1. Blanda alla ingredienser i en matberedare med krok, tills du får en fast deg.
2. Plasta degen och låt vila i kylen i minst 2 timmar.
3. Sätt ugnen på 160 grader.
4. Kavla tunt och skär i rektanglar.
4. Baka av på 160 grader i cirka 20 minuter.
 Fudge mousse
1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
2. Koka upp fudge milkshake tillsammans med kaffebönorna, låt stå och dra i 30 min.
3. Blanda äggula och socker.
4. Slå uppkoket över äggblandningen och temperera allt till 83°C.
5. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält ner dem i uppkoket.
6. Låt stå i kylen över natten.
 Fudge
1. Smält chokladen i en plastbunke i micro.
2. Koka upp resterande ingredienser till 120°C
3. Rör ner chokladen och häll upp i en form.
4. Låt svalna i kylen och skär sedan i längder.
Sponge
1. Blanda alla ingredienser i en bunke till en slät smet.
2. Fyll upp i en gräddsifon.
3. Ladda med patron och låt stå i kylen minst 1h.
4. Portionera upp i en pappmugg och micra i ca 30 sekunder.
Montering
1. Skär en tunn skiva av fudgen och placera på mördegskexet.
2. Ta fram moussen, vispa upp med philadelphia till en fluffig mousse.
3. Häll i moussen i en spritspåse och spritsa på kexet så att fudgen täcks.
4. Plocka spongen i små tussar och garnera på spritsningen
5. Toppa med lite salta jordnötter och sätt dit vita och mörka chokladdekorationer.

Amanda Ekberg på Instagram @fixaformen

FUDGE SANDWICH MED VISPAD MOUSSE

Magisk Barebells-dessert komponerad av vår ambassadör och konditor Sebastian Pettersson.
Mördegsbotten
400 g vetemjöl
50 g mandel mjöl
200 g smör
75 g florsocker
2 st ägg
10 g salt
Fudge mousse
500 g Barebells fudge milkshake
120 g äggula
20 g brunt farinsocker
30 g hela kaffebönor
2 st gelatinblad
500 g Philadelphia
Fudge
200 g brunt farinsocker
20 g smör
26 g glykossirap
160 g grädde 36%
160 g mjölkchoklad
Sponge
120 g äggula
180 g äggvita
10 g kakaopulver
20 g mjölkpulver
75 g vetemjöl
Montering
Salta Jordnötter
Choklad dekorationer
Mördegsbotten
1. Blanda alla ingredienser i en matberedare med krok, tills du får en fast deg.
2. Plasta degen och låt vila i kylen i minst 2 timmar.
3. Sätt ugnen på 160 grader.
4. Kavla tunt och skär i rektanglar.
4. Baka av på 160 grader i cirka 20 minuter.
 Fudge mousse
1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
2. Koka upp fudge milkshake tillsammans med kaffebönorna, låt stå och dra i 30 min.
3. Blanda äggula och socker.
4. Slå uppkoket över äggblandningen och temperera allt till 83°C.
5. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält ner dem i uppkoket.
6. Låt stå i kylen över natten.
 Fudge
1. Smält chokladen i en plastbunke i micro.
2. Koka upp resterande ingredienser till 120°C.
3. Rör ner chokladen och häll upp i en form.
4. Låt svalna i kylen och skär sedan i längder.
Sponge
1. Blanda alla ingredienser i en bunke till en slät smet.
2. Fyll upp i en gräddsifon.
3. Ladda med patron och låt stå i kylen minst 1h.
4. Portionera upp i en pappmugg och micra i ca 30 sekunder.
Montering
1. Skär en tunn skiva av fudgen och placera på mördegskexet.
2. Ta fram moussen, vispa upp med philadelphia till en fluffig mousse.
3. Häll i moussen i en spritspåse och spritsa på kexet så att fudgen täcks.
4. Plocka spongen i små tussar och garnera på spritsningen
5. Toppa med lite salta jordnötter och sätt dit vita och mörka chokladdekorationer.

Sebastian Petterson på Instagram @sebastianpetterssonpastry

BAREBELLS PROTEINBRÖD

4 ägg
1 dl Barebells proteinpudding creamy vanilla
1 msk rapsolja
1 msk bakpulver
1,5 dl teffmjöl
1 dl durramjöl
50 g sesamfrön
½ dl solrosfrö
3 msk chiafrön
1 skopa neutralt proteinpulver (kan uteslutas)
Proteinbröd
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Vispa äggen lätt och blanda i proteinpudding och olja.
3. Tillsätt bakpulver, grahamsmjöl, sesamfrö, solrosfrö, chiafrö och proteinpulver.
4. Låt degen svälla i cirka 10 minuter, den blir ganska lös men det gör inget.
5. Häll degen i en siliconform eller en brödform som smörjs med smör för att sedan täckas med sesamfrön.
6. Toppa gärna brödet med sesamfrön och chiafrön.
7. Grädda sedan i ugnen i cirka 55 minuter.